Vluchtladders

Een vluchtladder is een veilig hulpmiddel wanneer normale vluchtroutes niet toegankelijk zijn. Met een vluchtladder kunt u veilig vluchten bij brand. Het wordt aanbevolen om op iedere bewoonde kamer boven de begane grond een vluchtladder te hebben. In veel woningen zoals bijvoorbeeld studentenhuizen zijn de aanwezige vluchtroutes namelijk niet toereikend. Een vluchtladder biedt dan uitkomst om uzelf en andere inwoners in veiligheid te brengen.

Een vluchtladder kunt u makkelijk uitrollen en is geschikt voor bevestiging aan een kozijn, radiator of vensterbank. Bij het kopen van een vluchtladder dient u goed op te letten voor welke hoogte u de vluchtladder wenst te gebruiken. In veel gevallen is het niet erg als er ten opzichte van de grond of vloer enige ruimte overblijft. Vluchtladders zijn voorzien van afstandhouders die er in combinatie met uw gewicht zorg voor dragen dat de ladder stabiel hangt tijdens het gebruik. 

Sorteer op sort-descending
vluchtladder
Speciale prijs € 84,03 € 69,45
vluchtladder
Speciale prijs € 110,05 € 90,95
vluchtladder
Speciale prijs € 159,42 € 131,75
vluchtladder
Speciale prijs € 235,53 € 194,65
vluchtladder
Speciale prijs € 282,84 € 233,75

5 producten

per pagina

Waar kan ik de vluchtladder het beste bewaren

Dit is een belangrijk vraag die u zich voor gebruik dient te stellen. Het is van groot belang dat de ladder wordt bewaard op een plek die goed toegankelijk is. Denk er hierbij aan dat u de brandladder niet opbergt op een plaats waar u in korte tijd niet bij kunt. In gevaarlijk situaties heeft u normaliter maar enkele minuten om uzelf in veiligheid te brengen. Bewaar de ladder bij het dakraam of kozijn waar de alternatieve vluchtroute is. Zo bent u er zeker van dat de ladder kunt gebruiken wanneer dit noodzakelijk is. Vluchtladders zijn ontworpen om snel geplaatst te kunnen worden bij nood. U plaats de haken over het raamkozijn en vensterbank en rolt de ladder uit, de afstandhouder draagt er zorg voor dat de haken uit elkaar en rechtop blijven staan. Vrijwel ieder raamkozijn of vensterbank is geschikt om te gebruiken. Plaatsing aan een dakraam is ook mogelijk, houdt u er wel rekening mee dat de traptreden minder makkelijk over de dakgoot of dakpannen uitgerold kunnen worden.

Draagvermogen van de vluchtladder

Een vluchtladder is getest en gemaakt om het gewicht van de gebruiker te kunnen dragen. De noodladders zijn volledig toegerust op gebruiksgemak en veiligheid. Het gebruikte materiaal en het ophangmechanisme is speciaal ontwikkeld om in alle situaties zelfstandig te gebruiken. Bij de ontwikkeling en productie wordt aan de veiligheid van iedere brandladder de grootst mogelijke zorg besteed. Het is echter raadzaam om indien er meerdere personen moeten vluchten niet tegelijkertijd af te dalen. De ladder kan het gewicht van 2 personen wel dragen maar indien u de ladder met meerdere personen tegelijk gebruikt zorgt dit voor minder stabiliteit. Denkt u eraan dat het van belang om rustig te blijven en dat u tijdens het gebruik stap voor stap uzelf in veiligheid brengt. Het is raadzaam om vooraf te oefenen en kijken hoe de vluchtladder in uw situatie het best kan worden gebruikt.