Brandslanghaspels Onderhoud - Controle

Voor bedrijven is het wettelijk verplicht om de brandveiligheid te waarborgen door regelmatig onderhoud en controle van brandslanghaspels. Bij BrandPrevent Applications bieden wij professionele diensten aan voor het periodiek controleren en onderhouden van uw brandslanghaspels, zodat u kunt vertrouwen op goed functionerende blusmiddelen in geval van nood.

 

Waarom is onderhoud en controle van brandslanghaspels belangrijk?

Om ervoor te zorgen dat uw brandslanghaspels optimaal werken, is regelmatig onderhoud en controle essentieel. In geval van nood moet u erop kunnen vertrouwen dat de blusmiddelen direct inzetbaar zijn en adequaat functioneren om de brand te bestrijden. Door het periodiek onderhouden en controleren van uw brandslanghaspels minimaliseert u de kans op storingen en maximaliseert u de effectiviteit ervan.

Daarnaast is het naleven van de wettelijke voorschriften conform het bouwbesluit  omtrent onderhoud en controle van brandslanghaspels van groot belang.

BrandPrevent Applications is KIWA gecertificeerd en onze deskundige monteurs zijn REOB gediplomeerd. Het onderhoud en de controles worden dan ook uitgevoerd conform de NEN 671-3. Daarmee zijn wij gemachtigd om uw brandslanghaspels te controleren en te onderhouden. Wij voldoen aan alle vereisten en regelgeving.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Professioneel onderhoud en controle

Bij BrandPrevent Applications hebben we een team van ervaren, REOB gecertificeerde professionals die uw brandslanghaspels nauwkeurig onderhouden en controleren. Onze experts zijn op de hoogte van de geldende normen en voorschriften en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om ervoor te zorgen dat uw brandslanghaspels in uitstekende staat verkeren.

Tijdens het onderhoud en de controle richten we ons onder andere op de volgende aspecten:

  1. Visuele inspectie: We controleren de algehele conditie van de brandslanghaspels, inclusief de leeftijd, keurmerk, en mogelijke fysieke schade.
  2. Debietmeting: We meten het aantal liters water per minuut van de brandslanghaspels om ervoor te controleren of ze voldoen aan de vereiste specificaties.
  3. Onderdeleninspectie: We controleren op lekkage en de staat van de onderdelen en vervangen ze indien nodig.
  4. Drukmeting: 1 x in de 5 jaar wordt de haspel afgeperst op respectievelijk 10 of 12 bar
  5. Rapportage: Na de uitgevoerde onderhoudsbeurt voorzien we uw brandslanghaspels van de benodigde zegels en labels. Bovendien wordt de status van de blusmiddelen vermeld in het rapport dat u ontvangt.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw brandslanghaspels in optimale staat blijven en altijd klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is. Ons team kan op vaste tijden langskomen om het onderhoud uit te voeren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de conditie van uw brandslanghaspels.

Na het onderhoud en de controle ontvangt u een gedetailleerd rapport (pdf), dat u kunt bewaren in het logboek en kunt overleggen aan controlerende instanties zoals de brandweer, gemeente en verzekeringsmaatschappij. U kunt altijd aantonen dat het noodzakelijke onderhoud en de werking van uw brandslanghaspels gecontroleerd zijn.

Voordelen van het kiezen voor BrandPrevent Applications

  1. Betrouwbaarheid: Wij zijn een betrouwbare partner met uitgebreide ervaring in brandpreventie. U kunt vertrouwen op onze expertise en kennis.
  2. Deskundige professionals: Onze specialisten zijn goed opgeleid in het controleren en onderhouden van brandslanghaspels. Ze hebben een grondige kennis van de geldende normen en voorschriften.
  3. Klantgerichte aanpak: Bij BrandPrevent Applications staat uw tevredenheid voorop. We luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat we aan uw specifieke behoeften voldoen.
  4. Efficiëntie: We begrijpen dat uw tijd kostbaar is. Daarom streven we ernaar om onze diensten efficiënt en op tijd uit te voeren, zodat uw brandslanghaspels snel weer optimaal functioneren.

Brandslanghaspels onderhouden en controleren - Neem vandaag nog contact met ons op!

Wilt u er zeker van zijn dat uw brandslanghaspels voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact op met BrandPrevent Applications voor professioneel onderhoud en controle van uw brandslanghaspels. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen die aansluit bij uw behoeften.

Investeer in de veiligheid van uw gebouw en de mensen die erin werken. BrandPrevent Applications zorgt ervoor dat uw brandslanghaspels in uitstekende staat verkeren om snel en doeltreffend te kunnen reageren in geval van brand. Vertrouw op ons voor betrouwbare en professionele brandpreventie. Neem vandaag nog contact met ons op en laat uw brandslanghaspels onderhouden en controleren door de experts.

Vraag nu een offerte aan.

 

Waarom een erkend onderhoudsbedrijf? Zie het CCV animatie filmpje.