Brandblussers Onderhoud - Controle

Controle en onderhoud van brandblussers is tenminste eenmaal per 2 jaar overeenkomstig Bouwbesluit verplicht voor bedrijven. Echter in de norm NEN 2559 Onderhoud van draagbare blustoestellen, waarnaar wordt verwezen en die een erkend bedrijf moet toepassen, staat beschreven jaarlijks. Wij bieden u professionele diensten aan, conform de regelgeving, voor het periodiek controleren en onderhouden van brandblussers, zodat u kunt vertrouwen op goed functionerende brandblusmiddelen in geval van nood. Indien u kiest voor 2 jaarlijks kan het zijn dat uw verzekerings maatschappij niet uitkeerd. Denk bijvoorbeeld aan een schuimblusser die 5 jaarlijks uitgebreid onderhoud nodig heeft. Deze zou dan pas in het 6e jaar uitgebreid onderhoud krijgen en eventueel een nieuwe vulling. Dit betekent dat u dan 1 jaar een brandblusser heeft die niet voldoet.

Waarom is het controleren en onderhouden van brandblussers belangrijk?

Het regelmatig laten controleren van uw brandblussers is essentieel om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken. In geval van een brand moet u erop kunnen vertrouwen dat de blusmiddelen direct inzetbaar zijn en adequaat functioneren om de brand te bestrijden. Een goed onderhouden brandblusser kan het verschil maken bij het snel blussen van een beginnende brand en het voorkomen van grotere schade.

Daarnaast bent u als bedrijf verplicht te voldoen aan de Nederlandse onderhoudsnorm NEN 2559 voor draagbare blustoestellen. Dit is jaarlijks.

BrandPrevent Applications is een KIWA gecertificeerd onderhoudsbedrijf met REOB gediplomeerde monteurs waardoor wij uw brandblussers kunnen en mogen controleren en onderhouden. Dit geeft u de zekerheid dat u voldoet aan wet- en regelgeving.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Professionele controle en onderhoud

Bij BrandPrevent Applications hebben we een team van ervaren en REOB gecertificeerde professionals die uw brandblussers nauwkeurig controleren en onderhouden. Onze specialisten volgen de geldende normen en voorschriften en gebruiken gekalibreerde apparatuur om ervoor te zorgen dat uw brandblusmiddelen in optimale staat verkeren.

Tijdens het onderhoud controleren we onder andere de volgende aspecten van uw brandblussers:

  • Visuele inspectie: BrandPrevent controleert de algemene staat van de blusser, inclusief de leeftijd, houdbaarheidsdatum, bedieningsetiket, rijkstypekeur en eventuele fysieke beschadigingen.
  • Drukmeting: BrandPrevent meet de druk in de blusser om er zeker van te zijn dat deze aan de specificaties van de brandblusser voldoet.
  • Blusstof: BrandPrevent controleert de houdbaarheid van de blusstof en vervangen deze, indien nodig, zodat de bluscapaciteit van de brandblusser blijft gewaarborgd.
  • Onderdeleninspectie: BrandPrevent controleert de slijtage van de onderdelen en vervangen deze indien nodig.
  • Rapportage: Na de uitgevoerde controle en onderhoud door BrandPrevent worden de brandblussers voorzien van de benodigde verzegelingen en stickers. Tevens wordt de status van het blusmiddel vermeld in het controle- / onderhoudsrapport.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw blusmiddelen in optimale staat blijven en klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is. Ons team kan op vaste tijdstippen langskomen om het onderhoud uit te voeren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de staat van uw brandblussers.

Na de controle en het onderhoud van de brandblussers ontvangt u een onderhoudsrapport welke u kunt bewaren in het logboek en aan controlerende instanties (zoals de brandweer, gemeente en verzekeringsmaatschappij) kunt overhandigen. Natuurlijk bewaren wij hiervan ook een exemplaar zodat u te allen tijde kunt aantonen dat u het jaarlijks onderhoud en de werking van uw brandblussers heeft laten controleren.

Voordelen van het kiezen voor BrandPrevent Applications

  • Betrouwbaarheid: BrandPrevent is een betrouwbare partner die al jarenlang (vanaf 2003) ervaring heeft in de branche. U kunt vertrouwen op onze expertise en kennis van brandpreventie.
  • Gecertificeerde professionals: Onze specialisten zijn REOB gecertificeerd en goed opgeleid in het controleren en onderhouden van brandblussers. Ze hebben een grondige kennis van de geldende normen en voorschriften.
  • Klantgerichte aanpak: Bij BrandPrevent Applications staat de tevredenheid van onze klanten voorop. We luisteren naar uw wensen en zorgen ervoor dat we aan uw specifieke behoeften voldoen.
  • Efficiëntie: BrandPrevent begrijpt dat uw tijd kostbaar is. Daarom streven we ernaar om onze diensten efficiënt en op tijd uit te voeren, zodat uw brandblussers snel weer correct operationeel zijn.

Brandblusser controleren en onderhouden - Neem vandaag nog contact met ons op!

Wilt u er zeker van zijn dat uw brandblussers voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact op met BrandPrevent Applications voor professionele controle en onderhoud van uw brandblusmiddelen. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen die past bij uw planning.

Investeer in de veiligheid van uw gebouw en de mensen die erin werken. BrandPrevent Applications zorgt ervoor dat uw brandblussers in optimale staat verkeren om snel en effectief te kunnen reageren in geval van brand. Vertrouw op ons voor een betrouwbare en professionele service op het gebied van brandpreventie. Neem vandaag nog contact met ons op en laat uw brandblussers onderhouden en controleren door de experts.

Vraag een offerte aan.

Waarom een erkend onderhoudsbedrijf? Zie het CCV animatie filmpje.