2 ltr B2C Schuimblusser Saval

  • Beschrijving
  • Meer details
  • Specificaties

Sproei- Schuimblusser geschikt voor brandklasse en eigenschappen:

 vaste stoffenvloeistoffensteering wheel (marine equipment)ce-keurmerk

Het Bioclass blusmiddel heeft het Milieukeur en is onschadelijk voor mens en dier. Bovendien geven Saval Bioclass schuimblustoestellen zeer weinig nevenschade: alleen waar de gebruiker spuit komt het blusmiddel, dat eenvoudig opgeruimd kan worden. Het Bioclass blusmiddel tast metalen en kunststoffen niet aan. Saval Bioclass blustoestellen zijn geschikt voor gebruik bij temperaturen van 0 - 60°C en kunnen veilig gebruikt worden op elektrische apparatuur onder spanning. Hierdoor zijn ze prima inzetbaar in kantoren, winkels en agrarische bedrijven, mits de locatie vorstvrij is. Voor woonhuisbeveiliging en op kleinere objecten, zoals voertuigen, is de Bioclass eveneens leverbaar met 2 of 3 liter schuimvulling onder constante druk. De Saval blusser worden standaard geleverd inclusief ophangbeugel. Er is een speciale Bioclass leverbaar voor vetbranden, bijv. voor professionele keukens. Dit type, de F6C, kan naar wens geleverd worden met verlenglangs.

Wordt geleverd na inspectie en voorzien van het jaarlijks onderhoudsetiket conform de NEN 2559 (KIWA-NCP). Tevens ontvangt u het onderhoudsrapport wat u kunt overleggen aan een controlerende instantie zoals bijvoorbeeld brandweer, gemeente en/of verzekerings maatschappij.

Degelijke duurzame brandblusser waardoor wij u een garantie van 5 jaar op deze brandblusser kunnen afgeven indien het standaard periodiek onderhoud door ons wordt uitgevoerd.

De bediening van deze schuimblusser is zeer eenvoudig. Nadat de borgpen is verwijderd richt men de slang en spuitstuk op de vuurhaard en door indrukken van de hendel wordt de brandblusser geactiveerd. Na loslaten van de hendel stopt de blusser.

Het blusmiddel bestaat uit een waterige oplossing met niet giftige organische en anorganische bestanddelen dat samen met het biologisch schuimvormend middel ervoor zorgt dat er een afdekkende laag over het brandend oppervlak ontstaat. Dit zorgt voor een koelend en impregnerend effect.

Door de aanwezigheid van brandvertragende bestanddelen in het blusmiddel is herontsteking uiterst moeilijk en veelal zelfs uitgesloten.

Rijktypekeur: Ja
Blusvermogen: 8A - 34B
Temperatuursgebied (°C): 0 / +60
Gewicht, gevuld (kg): 4,0
Afmeting (hoogte (mm) x breedte (mm)): 410 x 150
Diameter cilinder (mm): 110
Vulling (L): 2
Proefdruk (bar): 30
Werkdruk bij 20 °C (bar): 14
Spuittijd (sec): 15
Straalbereik (m) +/- 3