BrandPrevent Applications BV verzorgt voor u een zo compleet mogelijk pakket in brandpreventie.
Zowel in verkoop, advisering, montage, impregneren en coaten op locatie!


Iedereen is bekend met het voorkomen of blussen van een brand, maar waarom verplicht materialen brandvertragend impregneren of coaten. Dit is in principe vrij eenvoudig uit te leggen. Stel materialen beginnen te branden en u krijgt, ondanks dat u meer tijd heeft, de brand niet geblust, dan is het van belang dat ieder persoon tijdig het pand kan verlaten. Dit tijdig verlaten van het pand kan doordat materialen brandvertragend zijn behandeld. Tevens heeft het voordeel van de brandvertragende materialen dat er minder rook aanwezig is, waardoor het zicht minder beperkt wordt van de personen die het pand willen verlaten. Door deze omstandigheden is het uitbreken van een panieksituatie drastisch verminderd.

BrandPrevent Applications BV kan de bijna al aanwezige materialen brandvertragend impregneren of coaten. Alle materialen dienen, voor het brandvertragend behandelen, schoon en droog te zijn. Door goede samenwerking met diverse industriĆ«le textiel reinigings bedrijven zijn wij in staat om de producten te laten reinigen en brandvertragend terug te bezorgen. Dit is vaak zeer goed te combineren en bespaart u veel tijd en werk. Tevens heeft u het voordeel dat op uw bedrijf of locatie geen extra overlast wordt veroorzaakt door de brandvertragende behandeling. 

Het impregneren en coaten gebeurt met moderne apparatuur, zodat wij snel, schoon en nauwkeurig kunnen werken wat resulteert in een snel en zeer zeker een goed eindresultaat. Nadat wij de materialen geĆÆmpregneerd of gecoat hebben krijgt u een certificaat van behandeling. Alle materialen die behandeld zijn worden voorzien, indien mogelijk, van een uniek zegel. Aan de hand van dit zegel ziet een controlerende partij, bijvoorbeeld brandweer, dat dit artikel brandvertragend is behandeld samen met het certificaat. 

Het certificaat is 5 jaar geldig, mits u de brandvertragende producten niet met water en/of chemisch wast en of behandeld, want dan is overbehandeling noodzakelijk. Het certificaat van BrandPrevent Applications BV kan een zeer belangrijk document zijn voor Brandweer en Verzekeringsmaatschappijen. 

BrandPrevent Applications BV kan ook het jaarlijks onderhoud van uw brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, brandwerende afdichtingen en EHBO artikelen verzorgen. BrandPrevent Applications kan u dus een totaal pakket aanbieden. Dit heeft als voordeel dat u altijd aan de eisen voldoet, tegen lage kosten.

 Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.